Tlf: 74 33 11 16 post@grong-gard.no
Select Page

Om gården

Om Grong Gård Gjestegård

Vi må flere hundre år tilbake i tid for å finne opprinnelsen til Grong Gård. I begynnelsen var stedet en skysstasjon, der reisende hester og eiere fikk hvile.

​Turen gikk gjerne deretter videre ut mot kysten, der man kjøpte fisk og salt som ble tatt med tilbake til fjellbygda.

Historie

1773 ble den gamle skysstasjonen et gjestgiveri. Mang en sliten reisende satte stor pris på servicen de fikk her og slik har det vært gjennom alle tider.

Grong Gård fungerer på mange måter fortsatt litt som en skysstasjon; de fleste av våre gjester er på reise gjennom Norge, på tur nordover eller sørover, og trenger hvile for natten etter mange timers kjøring.

Siden slutten av 1800-tallet har laksefiskere fra alle verdenshjørner kommet til oss for å fiske. Fortsatt har vi besøk fra alle verdenshjørner, og det er ikke uvanlig at ivrige laksefiskere kommer tilbake.

I 1960 ble det påbygd en privat del, mens gjestgiveriet ti år seinere ble utvidet med seks rom, to salonger og en sal i kjelleren. I dag finner også flere og flere turister veien hit.

Her finner de gleden ved å overnatte på en tradisjonsrik og trivelig plass der det er lagt til rette for hvile, i tillegg til opplevelse.

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
74 33 11 16