Tlf: 74 33 11 16 post@grong-gard.no
Select Page

Opplevelser

Laksefiske

I generasjoner har vi hatt gleden av besøk fra alle verdens-hjørner, og mange kan se tilbake på store og minnerike opplevelser langs elvebredden. Laksefiskere fra hele verden har i mange år hatt Grong Gård som utgangspunkt. Gården ligger idyllisk til, bare noen hundre meter fra Namsen – en av Norges fremste lakseelver.

Laksefisket i Namsen foregår fra 1. juni til 31. august, og i løpet av disse månedene blir det fanget tonnevis med laks. I 2000-sesongen, som forøvrig var den beste på mange år, ble det i hele vassdraget tatt nesten 40 tonn laks, og om lag halvparten av dette i Namsen.

 

 

Fiskevaldet hos Grong Gård er populært, og det er ikke få lakser som blir fanget her. De fleste benytter båt, men det foregår også fiske fra land. Vi disponerer til sammen nesten to kilometer laksevald.
Tradisjonell harlingfiske er nok det mest populære, men fluefiske får en stadig sterkere posisjon i den velkjente elva – som av engelske lakse-lorder på 1800-tallet ble gitt navnet “The Queen of Rivers” – Elvenes Dronning.

 

Opplev Grong

Grong er et knutepunkt i Namdalen. Gjennom denne kommunen går både jernbane og E6. Det betyr at det ikke er vanskelig å komme seg hit; enten med egen bil, med buss eller tog.

 

For tilreisende med bil er det ganske nøyaktig 200 kilometer fra Trondheim til Grong. Kommer man nordfra er det 100 kilometer fra grensen til Nordland. Nærmeste by er Namsos, som ligger 50 kilometer i vestlig retning. Like utenfor Namsos finner vi også Namsos Lufthavn, som er en del av kortbanenettet i Norge.
Hit kan man fly hvis man det ønsker, eller man kan lande ved Trondheim Lufthavn, Værnes, og reise videre med bil, buss eller tog til Grong.

 

Ta kontakt med oss når det gjelder reisen. Vi hjelper deg så godt vi kan med alt det praktiske.
Noen sider med informasjon om området:

 

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
74 33 11 16